Zemljevid  

Živahni mladi fotografi na OŠ V Ilirski Bistrici, 1963

S preselitvijo šolarjev v novo šolsko poslopje OŠ Dragotin Kette v Ilirski Bistrici leta 1963 je tudi skupina mladih foto krožkarjev dobila nove možnosti za svoje delo. Učitelji tehničnega pouka pa tudi starejši učenci so prevzeli zanimivo fotografsko dejavnost, ki je pritegnila večje skupine šolarjev. Čeprav je bilo veliko zanimanja, je pa ob skromni opremi, z enim samim šolskim foto aparatom, povečevalniku, sušilnem aparatom in nekaj posodic za razvijanje, je komaj zadoščalo za osnovno dejavnost. Bili pa ...

Preberi več

S preselitvijo šolarjev v novo šolsko poslopje OŠ Dragotin Kette v Ilirski Bistrici leta 1963 je tudi skupina mladih foto krožkarjev dobila nove možnosti za svoje delo. Učitelji tehničnega pouka pa tudi starejši učenci so prevzeli zanimivo fotografsko dejavnost, ki je pritegnila večje skupine šolarjev.

Čeprav je bilo veliko zanimanja, je pa ob skromni opremi, z enim samim šolskim foto aparatom, povečevalniku, sušilnem aparatom in nekaj posodic za razvijanje, je komaj zadoščalo za osnovno dejavnost.

Bili pa smo veseli podpore tudi vodstva šole in starejših fotografov domačinov amaterjev, kot Rudolfa Valenčiča Fadguca, ki se je s fotografijo ukvarjal še pred prvo vojno.

Na sliki: Skupina šolarjev foto krožkarjev pri »študijskim fotografiranju« na novo postavljenega spomenika pesnika Dragotina Ketteja avtorja Marjana Keršiča Belača pred šolo, kjer je bil prvotno nameščen! Sredi skupine s klobukom je Ljudevit Nojman upokojeni časnik in predsednik Foto kino kluba Snežnik, ki nam je s svojimi nasveti in izkušnjami dosti pomagal pri delu z mladimi fotografi. Še posebej pri pripravi razstavnega gradiva za številne fotografske razstave mladih fotografov po Sloveniji! V sredi slike so še pritlične stavbe (casarmete), kjer je bil tedaj še skromen dom JLA. Mentor Vojko Čeligoj.

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1963

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Člani fotokrožka na OŠ v Illrski Bistrici

Ključne besede

Foto krožek Ilirska Bistrica

Datum objave

10.01.2018 17:55

Zadnja sprememba

10.01.2018 17:55

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam