Zemljevid  

Zgodovinar med mladino, D. Zemon 1998

Čeprav je Franc Poklar univ. diplomiran pravnik, se je po upokojitvi z vsem srcem lotil raziskovanja in proučevanja zgodovine na Bistriškem in pri tem postal vsega spoštovanja vreden poznavalec zgodovinskega dogajanja v zaledju Kvarnerja in širšega področja tega dela Primorske. Njegova odkritja in poznavanje zgodovinskih dejstev upošteva tudi stroka in je med redkimi prejemniki visokega priznanja Združenja zgodovinskih društev Slovenije. Občina Ilirska Bistrica pa mu je za njegov velik prispevek pri uveljavljanju zgodovinskega ...

Preberi več

Čeprav je Franc Poklar univ. diplomiran pravnik, se je po upokojitvi z vsem srcem lotil raziskovanja in proučevanja zgodovine na Bistriškem in pri tem postal vsega spoštovanja vreden poznavalec zgodovinskega dogajanja v zaledju Kvarnerja in širšega področja tega dela Primorske. Njegova odkritja in poznavanje zgodovinskih dejstev upošteva tudi stroka in je med redkimi prejemniki visokega priznanja Združenja zgodovinskih društev Slovenije. Občina Ilirska Bistrica pa mu je za njegov velik prispevek pri uveljavljanju zgodovinskega poznavanja Ilirske Bistrice in širše okolice že pred leti namenila naziv častni občan občine Ilirska Bistrica.

G. Franc Poklar, ki bo naslednje leto slavil svojo polno sto letnico je velik del svojega zgodovinskega znanja  posredoval tudi mladim. Obiskal je vse šole v občini, mlade vodil po številnih gradiščih v okolici in mladim posredoval svoja spoznanja o bogati preteklosti krajev na ilirsko-bistriškem. Njegov trud gotovo ni bil zaman in mladi vse bolj cenijo svoj kraj in njegovo prebogato preteklost.

»Hvala g. Poklar tudi za obilno znanje, ki ste ga posredovali tudi članom Društva za krajevno zgodovino in Primorskega numizmatičnega društva Ilirska Bistrica, katerega podpredsednik ste bili kar trideset let in njegov strokovni mentor.« /393/vč/

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1998

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Franc Poklar in šolarji

Ključne besede

Franc Poklar, zgdovina, Zemonsko gradišče

Datum objave

27.07.2018 21:00

Zadnja sprememba

27.07.2018 21:00

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam