VODILI SO OBČINO ILIRSKA BISTRICA , 1962

Po spomladanskih volitvah leta 1962, je bila že po novih ustavnih določilih, oblikovana tri domna skupščina tudi na nivoju občin. Za novega predsednika skupščine je bil izvoljen nadebudni mladi kmetijski ing. Ivan Kukovec (v sredi). Člani novoizvoljene skupščine so se takole predstavili na stopnišču Sokolskega doma, tedaj še Doma družbenih organizacij. Levo in desno od predsednika so njegovi sodelavci: Janko Šabec tajnik, Ivan Penko pravnik ter Rado Škrlj odgovoren za gospodarstvo občine.

Naj naštejemo vsaj nekaj njih prepoznavnih: Franc Kocijančič, Silvo Škrab, Ado Milostnik, Janko Štadler, Franc Derenčin, Franc Klemenc, Anton Dolgan Branko, Milka Žele, Ivan Šajn, Dragica Beton, Rudež,  Prelog, Franc Godec, Kirn in Jože Gril v zadnji vrsti.

Novi odborniki so bili izvoljeni za naslednjih pet let.  (318/vč)