Zemljevid  

Delavci ravenske železarne so s svojimi družinami dolga leta dopustovali v lastnem počitniškem domu v Portorožu. Dom je bil na čudoviti lokaciji, zelo blizu morja, v idilični okolici sredozemskega rastja. Obkoljen je bil s čudovitim parkom, v katerem so rastli oleandri, lovorjevi grmi, bambus in celo palme. Med potkami so v hladni senčki bile postavljene klopce, mizice, celo terasa z ležalniki za sončenje in tuš. Dom je imel svojo plažo, le nekaj korakov od morja. Do nje si prišel le, če si prečkal glavno cesto Portorož - Piran, kar ...

Preberi več

Delavci ravenske železarne so s svojimi družinami dolga leta dopustovali v lastnem počitniškem domu v Portorožu. Dom je bil na čudoviti lokaciji, zelo blizu morja, v idilični okolici sredozemskega rastja. Obkoljen je bil s čudovitim parkom, v katerem so rastli oleandri, lovorjevi grmi, bambus in celo palme. Med potkami so v hladni senčki bile postavljene klopce, mizice, celo terasa z ležalniki za sončenje in tuš. Dom je imel svojo plažo, le nekaj korakov od morja. Do nje si prišel le, če si prečkal glavno cesto Portorož - Piran, kar je seveda lahko bilo zelo nevarno. Na fotografiji je znamenita plaža počitniškega doma ravenskih železarjev v 60. letih, ko še ni bila urejena. Kasneje so uredili betonsko plažo in s stopnicami urejen dostop v morje. V daljavi se vidijo skladišča Piranskih solin, ki stojijo še danes. Žal so ob razpadu Železarne Ravne v 90. letih počitniški dom prodali in na tem mestu danes stoji Visoka šola za pomorstvo. Tranzicijski čas je zahteval svoje. Med drugim tudi za ravenske železarje in njihove družine edini počitniški dom, ki jim je omogočal preživljanje dopusta na morju.

 

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1964

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Ključne besede

dopust, morje, Portorož

Datum objave

16.03.2018 13:01

Zadnja sprememba

16.03.2018 13:01

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam