skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

V Bileći, bolovanje

Spomin na »lekarsko« v Bileći. Na sliki Skupina vojaških obveznikov, ki so služili vojni rok v šoli za rezervne starešine v Bileći v 15. klasi in so bili na bolovanju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, žal ne vem katera dva. Morda pa se bosta prepoznala. Seveda smo jim zavidali, saj so se izognili napornim vojaškim vajam, jurišanju nad nevidnega sovražnika na »Hadžibegovo brdo« nad Bilećo in tisoč drugih vojaških mukotrpnih aktivnosti. Ker so se izognili vojaškim obveznostim se jih je držalo ...

Preberi več

Spomin na »lekarsko« v Bileći. Na sliki Skupina vojaških obveznikov, ki so služili vojni rok v šoli za rezervne starešine v Bileći v 15. klasi in so bili na bolovanju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, žal ne vem katera dva. Morda pa se bosta prepoznala. Seveda smo jim zavidali, saj so se izognili napornim vojaškim vajam, jurišanju nad nevidnega sovražnika na »Hadžibegovo brdo« nad Bilećo in tisoč drugih vojaških mukotrpnih aktivnosti.

Ker so se izognili vojaškim obveznostim se jih je držalo ime »simulanti«, kar gotovo ni bilo lepo slišati, je bilo pa koristno in praktično.

Vč/460

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

nn

Čas, ki ga prikazuje slika

1958

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Osebe na fotografiji

Skupina gojencev v Bileći na bolovanju

Ključne besede

pitomci, bolovanje v šoli v Bileći

Datum objave

23.03.2020 19:15

Zadnja sprememba

06.04.2020 21:38

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam