Ultra maratonec Skubic, na cilju 12. dne teka, Ilir. Bistrica, 3.8.2001

Predzadnji dan maratona je ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij iz Zagorja po pretečenih tisoč km po Poti kurirjev in vezistov NOB Slovenije se povzpel na Veliki Snežnik, nadaljeval skozi snežniške gozdove, se povzpel na skoraj tisoč metrov visok Kozlek, kjer so ga pred kočo pozdravili člani Podgorske planinske skupine. Pri Fecu ob podgorski cesti je maratonec Skubic nadaljeval tek 10 km po cesti proti Ilirski Bistrici. Ta del poti sta vse do Hriba svobode sredi Bistrice maratonca spremljala dva konjenika člana Konjeniškega kluba Ilirska Bistrica s predsednikom Andrejem Jelenom. Tu so ga pričakali planinci, člani zveze borcev pa tudi Franc Lipolt, župan občine in ga pozdravila v imenu vseh občanov in Vojko Čeligoj v imenu domačih planincev. Za ta dan je tudi pošta v Ilirski Bistrici, pripravila tudi spominski ovitek in poseben poštni žig.

Na svoji ediciji je naš maratonec za svoje dejanje zapisal posvetilo:

»Za Vas, kurirji,

ki ste padli.

Pa za Vas, ki ste preživeli,

In Vas tlačijo v nič,

Bom pretekel to pot Vam v spomin.«

Na sliki: Skupina občanov, članov ZB, planinci, skupaj z županom Francem Lipoltom so na Hribu svobode v Ilirski Bistrici pozdravili maratonca Skubica na njegovem tekaškem cilju tega dne. V Imenu domačega planinskega društva je posebej pozdravil tudi Vojko Čeligoj. Foto Milan Rejec.   (Vč/674)