Učitelji pevci so pokazali kaj znajo, 1983

Marljivo kulturno društvo Alojz Mihelčič iz Harij je kar sedem zaporednih let organiziralo občinsko revijo pevskih zborov. Revija je kmalu prerasla organizacijske sposobnosti krajevnega društva. Kasneje se je revija v organizaciji občinske Kulturne skupnosti selila po posameznih krajih občine Ilirska Bistrica in zbirala nove in nove pevske zbore. Revija še ohranja svoj obseg in je celo postala dvodnevna prireditev. Prav organiziranemu delovanju na pevskem področju se gre zahvaliti, da ilirskobistriškem danes deluje veliko število pevskih zborov. Ilirskobistriški pevski Moški pevski zbor Dragotin Kette pa že od samega začetka sodeluje na pevski reviji Primorska poje.

Na sliki: Na 2. občinski reviji pevskih zborov v Harijah, 26. junija 1983 je zapel tudi pevski zbor sestavljen iz učiteljev vseh šol v občini Ilirska Bistrica in doživeli velik uspeh. Pevski zbor je organiziral in vodil pevovodja Dimitrij Grlj. Žal, je učiteljem zmanjkalo poguma, da bi nadaljevali z organiziranim petjem.

Foto V. Čeligoj, 221/vč