Zemljevid  

Učenci brežiške osnovne šole na Hortikulturi 1976

V Brežicah je bila leta 1976 organizirana republiška prireditev Hortikultura 76 pod nazivom Brežiška pomlad. V urejanje mestnega središča, okolic hiš in blokov so se vključili skoraj vsi krajani. V prizadevanju, da se uredi neurejena šolska okolica, se je učiteljem v akciji pridružila tudi mladina. V nedeljo, 6. junija 1976, se je v okviru velikega dogodka odvijala  povorka, v kateri so sodelovali tudi učenci brežiške osnovne šole. Tema 68 sodelujočih učencev, ki so se predstavili v štirih skupinah, ...

Preberi več

V Brežicah je bila leta 1976 organizirana republiška prireditev Hortikultura 76 pod nazivom Brežiška pomlad.

V urejanje mestnega središča, okolic hiš in blokov so se vključili skoraj vsi krajani. V prizadevanju, da se uredi neurejena šolska okolica, se je učiteljem v akciji pridružila tudi mladina.

V nedeljo, 6. junija 1976, se je v okviru velikega dogodka odvijala  povorka, v kateri so sodelovali tudi učenci brežiške osnovne šole.

Tema 68 sodelujočih učencev, ki so se predstavili v štirih skupinah, je bila "Od semena do cvetja". Prvo skupino so sestavljali učenci, ki so nosili regratova semena (na fotografiji), drugo skupino mladi vrtnarji, učenci tretje skupine so nosili transparent z napisom Rast-sonce-voda. Učenci četrte skupine so predstavljali cvetove z zelenimi ogrinjali ali pa so nosili cvetje. 

 

Fotografijo je prispevala Osnovna šola Brežice.

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1976

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Brežice

Ključne besede

povorke, osnovne šole, Brežice, Hortikultura, Brežiška pomlad, Osnovna šola Brežice

Datum objave

13.11.2017 11:46

Zadnja sprememba

21.02.2018 09:40

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam