Učenci brežiške osnovne šole na Hortikulturi 1976

V Brežicah je bila leta 1976 organizirana republiška prireditev Hortikultura 76 pod nazivom Brežiška pomlad.

V urejanje mestnega središča, okolic hiš in blokov so se vključili skoraj vsi krajani. V prizadevanju, da se uredi neurejena šolska okolica, se je učiteljem v akciji pridružila tudi mladina.

V nedeljo, 6. junija 1976, se je v okviru velikega dogodka odvijala  povorka, v kateri so sodelovali tudi učenci brežiške osnovne šole.

Tema 68 sodelujočih učencev, ki so se predstavili v štirih skupinah, je bila “Od semena do cvetja”. Prvo skupino so sestavljali učenci, ki so nosili regratova semena (na fotografiji), drugo skupino mladi vrtnarji, učenci tretje skupine so nosili transparent z napisom Rast-sonce-voda. Učenci četrte skupine so predstavljali cvetove z zelenimi ogrinjali ali pa so nosili cvetje.