Zemljevid
Moj krstni boter, nonin brat Anton Olenik, po domače Tojo, posnet v Trstu leta 1948, s soprogo Angelino. Tojo je bil po rodu Izolan. Delo si je po vojni poiskal v Trstu, ki je tedaj spadal še pod cono A Svobodnega Tržaškega ozemlja. Tam je spoznal rimljanko Angelino in si z njo ustvaril družino. Spominjam se njunih obiskov ob praznikih in velikih velikonočnih jajc, pisanih zvezkov ter podobnih bleščečih daril, ki sta jih ob tem prinašala iz sosenjega Trsta. Vedela sta, da me bosta z darili prevzela, saj pri nas v Jugoslaviji takih "nobl" stvari še ni bilo mogoče kupiti.

Luana Malec

Tujina