Zemljevid

Slika je nastala ob obisku tete Mime, verjetno je slikal njen partner Slavko, ki je bil ljubiteljski fotograf. Iz slike je razvidno kako smo bili otroci takrat oblečeni - deklice še niso nosile hlač - tudi pozimi so bile v krilih, ki so jih mame po potrebi podaljšale tako, da so všile trak blaga in je obleka rasla z otrokom. Čevlji so bili usnjeni in narejeni "po meri" - seveda nekaj številk večji, da smo jih otroci nosili kar nekaj zim. Žabice so bile bombažne - bele za posebne priložnosti in rujave za vsak dan. Jopica je bila doma splet ...

Preberi več

Slika je nastala ob obisku tete Mime, verjetno je slikal njen partner Slavko, ki je bil ljubiteljski fotograf. Iz slike je razvidno kako smo bili otroci takrat oblečeni - deklice še niso nosile hlač - tudi pozimi so bile v krilih, ki so jih mame po potrebi podaljšale tako, da so všile trak blaga in je obleka rasla z otrokom. Čevlji so bili usnjeni in narejeni "po meri" - seveda nekaj številk večji, da smo jih otroci nosili kar nekaj zim. Žabice so bile bombažne - bele za posebne priložnosti in rujave za vsak dan. Jopica je bila doma spletena - običajno iz volne, ki so jo dobili, da so razdrli kakšno donošeno volneno jopo ali polover. Pričeska pa za tisti čas - obvezna "rolica", resice in dolžina do ramen...

ivanka

Tomšič Slavko