Tatra konjiškega Avto Moto društva

V letu 1948 je konjiško Avto moto društvo pridobilo vojaško terensko vozilo Tatra, ki je ostalo pri nas po kapitulaciji Tretjega reicha. Avtomobil Tatra je bilo odprto vozilo prirejeno za potrebe nemške vojske. Iz Ljubljane iz Cekinovega gradu, kjer je takrat imelo sedež Avtomobilsko motociklistično društvo Slovenije, ga je pripeljal v Konjice Franjo Čerič.

Nekateri Konjičani se še spomnijo tega vozila, saj jih je kar precej z njim opravilo vozniški izpit.

Vozilo je bilo leta 1948 oddano za eno leto v Oplotnico, kjer so prav tako organizirali tečaje iz motoroznanstva, cestno-prometnih predpisov in praktične vožnje.

Na fotografiji sedi za volanom inštruktor Franc Šeligo, zraven njega stoji Vili Kukovič, levo  pa stoji Vili Klančnik.

Usoda avtomobila mi ni znana.

Tatra