Zemljevid  

Taborjenje na Petričku, 1967

Fotografija* je spomin na počitniške dni poznega poletja, ki sta jih Jenšterletova fanta z Gosposke (tedaj Zidanškove) ulice v Celju s prijatelji preživljala v 60-tih letih prejšnjega stoletja. To je bil čas mladostne brezskrbnosti in pustolovskih, tudi vznemirljivih doživetij na obronkih Celja, kjer so si fantje postavljali šotor, najprej na Reiterjevem hribu in kasneje na Petričku. Taborjenje je seveda vključevalo kurjenje tabornega ognja z »obveznim« rabutanjem in peko krompirja. Ni pa šlo brez fantovskih ...

Preberi več

Fotografija* je spomin na počitniške dni poznega poletja, ki sta jih Jenšterletova fanta z Gosposke (tedaj Zidanškove) ulice v Celju s prijatelji preživljala v 60-tih letih prejšnjega stoletja. To je bil čas mladostne brezskrbnosti in pustolovskih, tudi vznemirljivih doživetij na obronkih Celja, kjer so si fantje postavljali šotor, najprej na Reiterjevem hribu in kasneje na Petričku. Taborjenje je seveda vključevalo kurjenje tabornega ognja z »obveznim« rabutanjem in peko krompirja. Ni pa šlo brez fantovskih spopadov, še posebej to velja za čas taborjenja na Reiterjevem hribu, med domačini in fanti iz mesta, ki so se tudi »konkretno« stepli za ozemlje.

Od leve: Branko Motoh in Vinko Jenšterle, stojita Jani Jenšterle in Branko Šmerc

Prispevala: Cvetka Jenšterle

*Objavljeno tudi v FB skupini Stare vedute in fotografije Celja.

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Jenšterle, Vincenc

Čas, ki ga prikazuje slika

1967

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Branko Motoh, Vinko Jenšterle, Jani Jenšterle, Branko Šmerc

Ključne besede

taborjenje, mladi, počitnice, prosti čas, Celje, spomini

Datum objave

18.08.2018 09:14

Zadnja sprememba

30.08.2018 08:55

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam