Zemljevid  

Spominska plošča padlim partizanom in žrtvam fašističnega nasilja

Plošča je postavljena v parku ob metliškem gradu. Na njej so imena padlih partizanov in žrtve fašističnega nasilja s področja občine Metlika. Plošča je bila odkrita 26. novembra 1954, ko je občina Metlika prvič praznovala svoj občinski praznik. Hkrati so odkrili tudi spomenik Belokranjski borec, ki stoji v neposredni bližini in ga je izdelal kipar Julij Papič.  * Na spominski plošči je 234 imen padlih partizanov in 131 civilov. Pozneje je bilo okrog imen na spominski plošči veliko hude krvi, saj je prišlo ...

Preberi več

Plošča je postavljena v parku ob metliškem gradu. Na njej so imena padlih partizanov in žrtve fašističnega nasilja s področja občine Metlika. Plošča je bila odkrita 26. novembra 1954, ko je občina Metlika prvič praznovala svoj občinski praznik. Hkrati so odkrili tudi spomenik Belokranjski borec, ki stoji v neposredni bližini in ga je izdelal kipar Julij Papič.

 * Na spominski plošči je 234 imen padlih partizanov in 131 civilov. Pozneje je bilo okrog imen na spominski plošči veliko hude krvi, saj je prišlo do nekaterih napak, ki pa jih ni nihče več popravljal.  

Vir: Zvonko Rus, Kronika mesta Metlike II

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Matjaž Rus

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Metlika

Ključne besede

2. svetovna vojna, žrtve, Metlika, Bela krajina,

Datum objave

25.10.2019 11:20

Zadnja sprememba

25.10.2019 11:20

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam