skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Snežnik, cvetoči vrt za botanike,1998

Prof. dr. Tone Wraber, redni profesor na biološki fakulteti, je vrsto let sistematično, redno, vsako poletje vodil skupine svojih študentov na Snežnik in v njegovo okolico. Mladi raziskovalci obogateni z novim znanjem o snežniški flori in njenih posebnosti so del svojih ugotovitev, zapisali v svoje raziskovalne naloge in herbarije. Dragoceni zapisi in opisi snežniškega cvetja, novih odkritij in spoznanj, njihovih objav. Posneto na Snežniku ob zaključku raziskovalnega dne v avgustu 1998, s profesorjem Tonetom Wrabrom v sredini (z belo kapo ...

Preberi več

Prof. dr. Tone Wraber, redni profesor na biološki fakulteti, je vrsto let sistematično, redno, vsako poletje vodil skupine svojih študentov na Snežnik in v njegovo okolico. Mladi raziskovalci obogateni z novim znanjem o snežniški flori in njenih posebnosti so del svojih ugotovitev, zapisali v svoje raziskovalne naloge in herbarije. Dragoceni zapisi in opisi snežniškega cvetja, novih odkritij in spoznanj, njihovih objav.

Posneto na Snežniku ob zaključku raziskovalnega dne v avgustu 1998, s profesorjem Tonetom Wrabrom v sredini (z belo kapo v roki). Desno od njega Vojko Čeligoj spremljevalec, skrajno desno študent Boštjan Surina. Z leve dr. Nejc Jogan, desno od njega Tinka Bačič s koreninami v Ilirski Bistrici. Najbolj marljivi med udeleženci imajo danes že akademske naslove.

Dr. Tone Wraber je za domačo edicijo Knjiga o Snežniku izdano aprila 2000 opisal Botanične raziskave na Snežniku, za kar smo mu zelo hvaležni.

Letos teče deseto leto od njegove smrti, zato naj bo ta zapis posvečen njegovemu spominu.

Vč/459

 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

nn

Čas, ki ga prikazuje slika

1998

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Študentje s prof. T. Wrabrom

Ključne besede

Mladi botaniki na Snežniku

Datum objave

25.03.2020 11:45

Zadnja sprememba

01.06.2020 12:40

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam