skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Slavkova mati in oče

Na fotografiji sta Slavkova mati in oče, Paula in Frane Torkov. Živela sta v Malnih, kjer so imeli v preteklosti bogat mlin s tremi kolesi, poleg ostalih mlinov v soseski, saj so se tja predniki naseljevali zaradi potoka Posrtev in petih ali šestih mlinov, od tod tudi ime Malni. Več ali manj so vsi prebivalci Malnov imeli nekaj živine in nekaj malega posesti. Frane je bil vedno na soncu, delaven in vesel in je doživel visoko starost, priljubljen pri domačinih. Bili so znani "Torkovi pikniki" in bilo je znano "kafe ku od Paule Torkove", saj je kuhala izredno ne ...

Preberi več

Na fotografiji sta Slavkova mati in oče, Paula in Frane Torkov. Živela sta v Malnih, kjer so imeli v preteklosti bogat mlin s tremi kolesi, poleg ostalih mlinov v soseski, saj so se tja predniki naseljevali zaradi potoka Posrtev in petih ali šestih mlinov, od tod tudi ime Malni. Več ali manj so vsi prebivalci Malnov imeli nekaj živine in nekaj malega posesti. Frane je bil vedno na soncu, delaven in vesel in je doživel visoko starost, priljubljen pri domačinih. Bili so znani "Torkovi pikniki" in bilo je znano "kafe ku od Paule Torkove", saj je kuhala izredno nemočno kavo :).

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

20. stoletje

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Obrov

Osebe na fotografiji

Paula in Frane Križman

Ključne besede

bližje sorodstvo

Datum objave

29.07.2019 12:44

Zadnja sprememba

29.07.2019 12:44

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam