skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

»S kolesCEm« na Mariborski cesti v Celju, ok. 1960

Mojega očeta Ivana Slemenjaka so Celjani poznali predvsem kot voznika reševalnega  vozila na Reševalni postaji Celje, ki je imela tiste čase prostore pri tržnici na mestu današnje Rimljanke. Zanimivo, da v takratnih časih ob njem ni bilo bolničarja oziroma zdravnika in je vso potrebno pomoč moral nuditi kar sam. V službo se je običajno vozil z motorjem. V družinskem albumu je ohranjena fotografija, na kateri je ovekovečen kot kolesar s kantico za gorivo na balanci sredi Mariborske ceste v Celju. Lahko samo domnevam, da mu je zmanjkalo ...

Preberi več

Mojega očeta Ivana Slemenjaka so Celjani poznali predvsem kot voznika reševalnega  vozila na Reševalni postaji Celje, ki je imela tiste čase prostore pri tržnici na mestu današnje Rimljanke. Zanimivo, da v takratnih časih ob njem ni bilo bolničarja oziroma zdravnika in je vso potrebno pomoč moral nuditi kar sam.

V službo se je običajno vozil z motorjem. V družinskem albumu je ohranjena fotografija, na kateri je ovekovečen kot kolesar s kantico za gorivo na balanci sredi Mariborske ceste v Celju. Lahko samo domnevam, da mu je zmanjkalo bencina in se je ponj na bencinsko črpalko odpravil s kolesom.

Prispevala: Breda Šter 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1960

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Ivan Slemenjak

Ključne besede

kolesarji

Datum objave

02.10.2019 07:04

Zadnja sprememba

04.10.2019 08:19

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam