Proslava ob vstopu v 1. razred osnovne šole

Posnetek je nastal septembra 1960 pred osnovno šolo v Kopru, ki je stala na Muzejskem trgu. Proslavljali smo vstop v 1. razred in z baloni v rokah smo pele:

»Moj dragi balonček, rumeni citronček,poleti visoko v nebo in zlatemu sončku prijazno mu reci, naj sije na našo Zemljo!«

V tistem času sta bili v isti stavbi dve osnovni šoli: OŠ Pinka Tomažiča in OŠ Janka Premrla Vojka. Leta 1962 je bila na Bonifiki zgrajena nova šola, kamor se je preselila OŠ Pinka Tomažiča. Stavba, kjer je bila OŠ Janka Premrla Vojka, je bila leta 2008 v celoti porušena. 1. 9. 2006 so na Bonifiki odprli novo moderno osnovno šolo. Imenuje se  Osnovna šola Koper. Nadaljuje  tradicijo dveh osnovnih šol, ponovno združenih pod eno streho: OŠ Janka Premrla Vojka in OŠ Pinka Tomažiča.