Zemljevid  

Pri čebelarju v Zagradu pri Celju, 1964

Bil je lep sončen  pomladni dan (17. 4. 1964), ko smo se učenci 2. b razreda II. OŠ Celje z učiteljico Dušico Čuček odpravili na ekskurzijo k čebelarju v bližnji Zagrad. Čebelar, gospod Ivan Fegeš, nam je predstavil delo v čebelnjaku in, seveda, pripovedoval o zdravilnosti medu in drugih čebeljih pridelkov ter nasplošno o pomenu čebel za človeštvo. Po čebelarjevi predstavi smo za malico dobili velik kos domačega kruha namazanega z medom. Oh, kako je bilo dobro, z roba kruha  je na naše male dlani, med prst ...

Preberi več

Bil je lep sončen  pomladni dan (17. 4. 1964), ko smo se učenci 2. b razreda II. OŠ Celje z učiteljico Dušico Čuček odpravili na ekskurzijo k čebelarju v bližnji Zagrad.

Čebelar, gospod Ivan Fegeš, nam je predstavil delo v čebelnjaku in, seveda, pripovedoval o zdravilnosti medu in drugih čebeljih pridelkov ter nasplošno o pomenu čebel za človeštvo.

Po čebelarjevi predstavi smo za malico dobili velik kos domačega kruha namazanega z medom. Oh, kako je bilo dobro, z roba kruha  je na naše male dlani, med prstke, kapljal sladek med, ki smo ga s slastjo polizali.

Naj spomnem, da je 20. maja svetovni dan čebel. Na ta dan se je leta 1734 rodil pionir sodobnega čebelarstva Anton Janša (1734-1773).

Razglasitev praznika je v okviru Organizacije Združenih narodov predlagala Slovenija na pobudo Čebelarske zveze Slovenije.

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

17. 4. 1964

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Dušica Čuček , Ivan Fegeš

Ključne besede

čebelar, čebele , osnovnošolci, spomini, otroci

Datum objave

18.05.2019 13:10

Zadnja sprememba

20.05.2019 11:35

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam