Zemljevid  

Pred povorko za dan mladosti, Ilirska Bistrica, 1957

Skupina mladih gasilcev in gasilk pred gasilnim domom v Ilirski Bistrici v pripravah na povorko po mestu za Dan mladosti – 25. maja 1957. Povorke mladine in organiziranih mladinskih skupin so bile vsako leto zelo dobro obiskane. Po navadi so se zaključile na Titovem trgu ali v športnem parku sredi mesta z nastopom športnikov in športnimi ter gasilskimi tekmovanji. Na sliki prepoznamo: v prvi vrsti z leve Teo Šircelj, v sredini Anton Primc; skrajno levo v civilu Ivan Kristan, dolgoletni gasilec in društveni gasilski funkcionar. K ...

Preberi več

Skupina mladih gasilcev in gasilk pred gasilnim domom v Ilirski Bistrici v pripravah na povorko po mestu za Dan mladosti – 25. maja 1957.

Povorke mladine in organiziranih mladinskih skupin so bile vsako leto zelo dobro obiskane. Po navadi so se zaključile na Titovem trgu ali v športnem parku sredi mesta z nastopom športnikov in športnimi ter gasilskimi tekmovanji.

Na sliki prepoznamo: v prvi vrsti z leve Teo Šircelj, v sredini Anton Primc; skrajno levo v civilu Ivan Kristan, dolgoletni gasilec in društveni gasilski funkcionar.

Kakšno leto prej smo mladi opravili tudi izpit za »izprašanega gasilca«. Prav na dan, ko naj bi opravljali omenjeni izpit nas je iznenadil velik požar v tovarni Topol. Posledice so bile velike, zgorela je velika stavba kjer se je rezal in sušil furnir. Krivec je bil pregreti elekro motor. (vč/447)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

n.n.

Čas, ki ga prikazuje slika

1957

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Ilirska Bistrica

Osebe na fotografiji

Mladi gasilci, T. Šircelj, Anton Primc ...

Ključne besede

Tik pred začetkom povorke za dan mladosti, dan mladosti, povorke

Datum objave

18.12.2019 19:10

Zadnja sprememba

19.12.2019 07:27

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam