skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Praznovanje abrahama na Koroškem 1983

Sodelavec Maks Paradiž je v jeseni 1983 sodelavce komercialiste nekdanjega celjskega podjetja Merx povabil na Koroško na praznovanje njegovega abrahama. Prvi del praznovanja je bilo na Prevaljah na njegovem vikendu v lepem in prijetnem naravnem okolju. V drugem delu praznovanj je sledil voden ogled rudnika Mežica. Pred vstopom v rudnik smo se zaradi osebne varnosti morali obleči uniformo, na glavo namesti zaščitno čelado z lučko in obuti škornje. V rudniku smo se vozili z malim vlakcem. Bilo je zelo zanimivo, kljub naši »starosti&la ...

Preberi več

Sodelavec Maks Paradiž je v jeseni 1983 sodelavce komercialiste nekdanjega celjskega podjetja Merx povabil na Koroško na praznovanje njegovega abrahama. Prvi del praznovanja je bilo na Prevaljah na njegovem vikendu v lepem in prijetnem naravnem okolju.

V drugem delu praznovanj je sledil voden ogled rudnika Mežica. Pred vstopom v rudnik smo se zaradi osebne varnosti morali obleči uniformo, na glavo namesti zaščitno čelado z lučko in obuti škornje. V rudniku smo se vozili z malim vlakcem. Bilo je zelo zanimivo, kljub naši »starosti« smo se počutili razigrano kot otroci. Prijetno druženje smo zaključili v znanem gostišču na Prevaljah, kjer so nam postregli z domačimi koroškimi dobrotami. Sodelavec Maks Paradiž je zelo cenjen gospod v njegovih domačih Prevaljah, kjer so  ga nagradili z plaketo častnega meščana. 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1983

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Prevalje

Ključne besede

praznovanja, izleti, sodelavci

Datum objave

24.01.2017 17:42

Zadnja sprememba

27.01.2017 11:43

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam