skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Pozdravi sošolcem iz Kanade

Takole je izgledal osmi razred osnovne šole Dragotin Kette, ki je junija 1963 zaključil šolanje v Ilirski Bistrici. Sredi učencev je njihova razredničarka Zala Šajn, (št. 22). Njihova sošolka Majda Majdič (št.29), druga z desne je po šestih desetletjih ohranila gornjo fotografijo svojih sošolcev in je po spominu zapisala tudi njihova imena, ki se jih je še spomnila. Vsem sošolcem v Ilirski Bistrici namenja lepe pozdrave iz Kanade, kjer živi s svojo družino. Lepe spomine ima na vse sošolce, n ...

Preberi več

Takole je izgledal osmi razred osnovne šole Dragotin Kette, ki je junija 1963 zaključil šolanje v Ilirski Bistrici. Sredi učencev je njihova razredničarka Zala Šajn, (št. 22). Njihova sošolka Majda Majdič (št.29), druga z desne je po šestih desetletjih ohranila gornjo fotografijo svojih sošolcev in je po spominu zapisala tudi njihova imena, ki se jih je še spomnila. Vsem sošolcem v Ilirski Bistrici namenja lepe pozdrave iz Kanade, kjer živi s svojo družino. Lepe spomine ima na vse sošolce, na razredničarko, spominja se ravnatelja šole Franca Raktelja, likovnika Jožeta Šajna in drugih. Sliko je opremila s številkami, da jih lažje najdemo. Fotografija je nastala na Vodnikovi ulici. Bilo je to zadnje leto šolanja v stavbi trnovskega samostana. Že naslednje šolsko leto je bila odprta nova sodobna stavba osnovne šole v Župančičevi ulici, ki je že prvo leto sprejela nad tisoč učencev in bila že na začetku premajhna.

Na sliki po številkah: 1) Marjan Lenarčič, 2) Darko Rovan, 3) Zmago Trebec, 4) Janez Grilj, 5) Vojko Škerlavaj, 6) Milojka Primc, 7) Tanja Renko, 8) Zvonka Pugelj, 9) Tanja Benigar, 10) Sonja Sedmak, 11) Janez Fec, 12) Edvin Primc, 13) Anica Gril, 14) Jadran Zukoni, 15) Aljoša Frank, 16) Manica, 19) Dragica Vičič, 25) Ivanka Kresevič, 28) Joža Kruh, 29) Majda Maslo, 30) Vojka Smrdelj, 31) Mezgec , 32) Jože Pirih pok., 33) Boris Rože, 34) Janez Gršče in 35) Kandare.

Majda Maslo, ki nam je poslala gornjo fotografijo, živi z družino v Kanadi že 48 let (v kraju Erinmore blizu Toronta). Z  veseljem se vrača v Slovenijo, kjer prijateljuje še vedno z mnogimi sošolci in sošolkami iz osnovne šole.

Vč/457

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Emil Maraž

Čas, ki ga prikazuje slika

1963

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

učenci OŠ D. Kette, Ilirska Bistrica

Ključne besede

Zaključni razred osnovne šole

Datum objave

19.03.2020 18:10

Zadnja sprememba

01.06.2020 13:02

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam