Zemljevid  

"Pozdrav iz Il. Bistrice in Trnovega 1904"

Pričujoča razglednica s »Pozdravom iz Ilirske Bistrice in Trnovega« je bila, poslana v Trst, kot kaže poštni žig, 7. 8.1904. Na razglednici je tudi dohodni poštni tržaške pošte, ki pa žal ni dobro čitljiv. Razglednico sem shranil v svojo zbirko starih razglednic izdanih še pred 1. vojno. Žal si nisem nikoli znal razložiti  pomen »skrivnostne pisave«. Ker je pisana deset let pred prvo vojno, verjetno ne gre za kakšne vojaške skrivnosti. Pa vendar! Razglednica je bila poslana v Trst dru ...

Preberi več

Pričujoča razglednica s »Pozdravom iz Ilirske Bistrice in Trnovega« je bila, poslana v Trst, kot kaže poštni žig, 7. 8.1904. Na razglednici je tudi dohodni poštni tržaške pošte, ki pa žal ni dobro čitljiv.

Razglednico sem shranil v svojo zbirko starih razglednic izdanih še pred 1. vojno. Žal si nisem nikoli znal razložiti  pomen »skrivnostne pisave«. Ker je pisana deset let pred prvo vojno, verjetno ne gre za kakšne vojaške skrivnosti. Pa vendar!

Razglednica je bila poslana v Trst družini Knopp, Passeggio s. Andrea 34.  

Vzpodbudo za objavo mi je podal članek v Delu z dne 18. aprila 2018, kjer novinarka Simona Bandur piše, da so podobno pisano kartico uspešno razvozljali študenti na Varnostno obveščevalni agenciji (Sova) s prof. dr. Aleksandrom Jurišićem na oddelku za kriptografijo in računalniško varnost in njegovimi študenti. Posebno se je izkazal študent Erik Janežič za kar mu gre posebno priznanje. Morda se bodo enako uspešno lotili tudi tega oreha. Čestitke že vnaprej! (378/vč)

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

nn, sliko hrani Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1904

Obdobje nastanka slike

Do 1. svetovne vojne

Osebe na fotografiji

ni oseb

Ključne besede

Panorama Ilirske Bistrice

Datum objave

12.05.2018 06:01

Zadnja sprememba

12.05.2018 06:01

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam