skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Ponosen ati Stane s hčerkico Stanko

Pisalo se je leto 1966. Mlademu paru Silvi in Stanetu se je pred približno letom pridružila hči Stanka. Bil je čas gradnje hiše, obdelovanja njiv, sadovnjaka in vinograda v domači vasici Lokovica pri Šoštanju. Obilica dela ni bila prepreka, da se v vsakem prostem trenutku ne bi stisnili eden k drugemu in se imeli radi. Ta na fotografski film ujeti trenutek je nastal na travniku ob naši hiši. Tisti čas je bila še lesena, nato pa se je sobica za sobico »sestavila« v naš skupen topel domek. Aprila letos je ml ...

Preberi več

Pisalo se je leto 1966. Mlademu paru Silvi in Stanetu se je pred približno letom pridružila hči Stanka. Bil je čas gradnje hiše, obdelovanja njiv, sadovnjaka in vinograda v domači vasici Lokovica pri Šoštanju. Obilica dela ni bila prepreka, da se v vsakem prostem trenutku ne bi stisnili eden k drugemu in se imeli radi. Ta na fotografski film ujeti trenutek je nastal na travniku ob naši hiši. Tisti čas je bila še lesena, nato pa se je sobica za sobico »sestavila« v naš skupen topel domek.

Aprila letos je mladenič na fotografiji dopolnil 80 let. Ati, hvaležna sem ti, a tudi »mamčiki«*, »mamiki«** in sestri Mateji, da je bilo moje otroštvo tako zelo veselo, sproščeno, skratka neizmerno bogato.

*mami
**stari mami

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

neznan

Čas, ki ga prikazuje slika

pomlad 1966

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Kraj

Šoštanj

Osebe na fotografiji

Stanislav Beričnik, Stanka Ledinek

Ključne besede

pomlad 1966, radost, družina

Datum objave

14.05.2020 12:18

Zadnja sprememba

23.05.2020 07:30

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam