Zemljevid  

"Pod rožnato planino..." Pevski oddih pod Slavnikom, 1986

Ilirsko bistriški planinci smo bili včasih redni udeleženci pohodov na 1028 m visok Slavnik. Pohod že 41 let uspešno organizira Obalno planinsko društvo Koper. Bistriški planinci so po navadi izbrali pot iz Skadanščine in v dobri uri in pol dosegli vrh, kjer obalni planinci, pripravijo krajšo slovesnost s kulturnim programom in podelijo spominske značke za večkratno udeležbo na pohodu. Na sliki udeležba skupine starejših planink, dragocenih pevk, ki so nam s petjem polepšale marsikateri pohod v gore. Za petje ...

Preberi več

Ilirsko bistriški planinci smo bili včasih redni udeleženci pohodov na 1028 m visok Slavnik. Pohod že 41 let uspešno organizira Obalno planinsko društvo Koper. Bistriški planinci so po navadi izbrali pot iz Skadanščine in v dobri uri in pol dosegli vrh, kjer obalni planinci, pripravijo krajšo slovesnost s kulturnim programom in podelijo spominske značke za večkratno udeležbo na pohodu.

Na sliki udeležba skupine starejših planink, dragocenih pevk, ki so nam s petjem polepšale marsikateri pohod v gore. Za petje so izkoristile tudi kratek oddih na poti proti vrhu Slavnika.

Na sliki, planinske pevke in pevec, z leve: Ada Rolih, Mara Cubr, Darinka Šajn, Stana Božič in zakonca Jože in Jožica Knafelc.

(vč/ 441 slika: foto Vojko Čeligoj)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1986

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

skupina planink pevk

Ključne besede

Pohod na Slavnik, planinci

Datum objave

13.11.2019 17:41

Zadnja sprememba

14.11.2019 07:37

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam