Po kosilu

Praznično drevo je bilo skromno, a vseeno pisano okrašeno s tem, kar je bilo doma. Vsako leto so dokupili kakšen okrasek in ravno zaradi vsakoletnega dopolnevanja je bilo drevesce okrašeno pisano. Okraski so bili stekleni. Drevesce je stalo v vogalu na mizi, za katero je mama sešila prt, da je zakrila pralni stroj. Stol, na katerem je sedela mama, je bil lesen, vendar oblazinjen, oblečen in obšit v blago in peno. Mama je bila šivilja. Otroka sta imela oblečena predpasnika z rokavi, da se nista umazala. Tudi ta jima je sešila mama.
Štedilnik s kotlom je bil kombiniran, poleti na plin, pozimi na drva. V kotlu za vodo je bila vedno topla voda, ki so jo uporabljali za pomivanje posode.
Na steni je visel koledar, ki je imel nastavljiv datum, tako da so ga lahko uporabljali več let.
Radio je stal v kuhinji, na omaricah, na ročno zašitem prtičku s čipko – čentrinu.
Vino na mizi je bilo s Krasa. Takrat so ga dajali ali v 2-litrske steklenice ali v chiante – opletene steklenice.