Zemljevid  

Planinsko srečanje treh dežel v Nabrežini, 1983

Na povabilo SPD Trst smo tudi ilirsko-bistriški planinci izkoristili lepo sončno nedeljo za udeležbo za srečanje slovenskih planincev v Nabrežini. Veseli smo bili, da smo se pridružili množici planincev iz mnogih slovenskih planinskih društev z obeh strani meje! V Nabrežini so nas prisrčno sprejeli tržaški planinci posebej pa sta nas je lepo pozdravila nabrežinski župan Albin Škerk in tajnik občine Mario Kralj in se tudi fotografirala z našo skupino.  Občina Ilirska Bistrica bila v tem času pobratena z občino Nabreži ...

Preberi več

Na povabilo SPD Trst smo tudi ilirsko-bistriški planinci izkoristili lepo sončno nedeljo za udeležbo za srečanje slovenskih planincev v Nabrežini.

Veseli smo bili, da smo se pridružili množici planincev iz mnogih slovenskih planinskih društev z obeh strani meje! V Nabrežini so nas prisrčno sprejeli tržaški planinci posebej pa sta nas je lepo pozdravila nabrežinski župan Albin Škerk in tajnik občine Mario Kralj in se tudi fotografirala z našo skupino.  Občina Ilirska Bistrica bila v tem času pobratena z občino Nabrežina.

Potem, ko smo se sprehodili po slikoviti dolini Glinščice smo popoldne preživeli v Bazovici v planinskem druženju z vsemi planinci – udeleženci tokratnega 12. planinskega srečanja.

Bil je to čas, raznih omejitev na meji z Italijo, razni depoziti, prepovedi pri uvozu nekaterih živil, popisi potnikov… Za organizirane skupine so bile uvedene nekatere ugodnosti, ki smo jih s pridom izkoristili, tako mi izletniki kot bazoviški trgovci. Čeprav je bila nedelja so bila vrata mnogih trgovin »na pol odprta« in izletniki smo si nabavili kave vsaj za kakšen dober mesec. Seveda so nas na naši meji cariniki spraševali, če imamo kaj za prijaviti. Odgovarjali smo kar vsi prisotni v en glas: »Ne, kako saj so trgovine zaprte!« A, v avtobusu je tako zelo dišalo po kavi. Cariniki so se le nasmihali in nas pustili dalje. Pa še en dogodek nam je ostal v spominu. V Nabrežini je bilo vsaj dve sto avtobusov s katerimi smo se pripeljali izletniki iz Slovenije. Ob odhodu je bilo treba porivati, da bi vžgal, le našega slavnikovega avtobusa. (315/vč)

Na sliki: Planinski izletniki iz Ilirske Bistrice z županom Albinom Škerkom in tajnikom Mariom Kraljem.

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

nn, sliko hrani Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1983

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Izletniki, Albin Škerk

Ključne besede

Izletniki v Nabrežino

Datum objave

21.11.2017 10:14

Zadnja sprememba

21.11.2017 10:14

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam