Zemljevid  

Pevski zbor postojnske gimnazije 1955/56

Gimnazijski pevski zbor 1955/56, piše na hrbtni strani. Fotografija je vila posneta proti koncu omenjenega šolskega leta.  Na stopnišču stavbe notranje uprave, nasproti kulturnega doma, v Gregorčičevi ulici. Na sliki prepoznavam tedanje sedmošolce in osmošolce, med katerimi sem bil tudi jaz. Zbor je številčen, saj je bilo tiste čase sodelovanje v njem nekakšno domoljubno dejane. Pa če si imel posluh ali le polposluh, ali bil brez. Veliko je štela demonstrativna množičnost. Četudi je kdaj zvočno za&scaro ...

Preberi več

Gimnazijski pevski zbor 1955/56, piše na hrbtni strani. Fotografija je vila posneta proti koncu omenjenega šolskega leta.  Na stopnišču stavbe notranje uprave, nasproti kulturnega doma, v Gregorčičevi ulici. Na sliki prepoznavam tedanje sedmošolce in osmošolce, med katerimi sem bil tudi jaz. Zbor je številčen, saj je bilo tiste čase sodelovanje v njem nekakšno domoljubno dejane. Pa če si imel posluh ali le polposluh, ali bil brez. Veliko je štela demonstrativna množičnost. Četudi je kdaj zvočno zaškripalo. Pevovodja je bil Viktor Samuda. (sf)

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

NN, hrani S. Fatur

Čas, ki ga prikazuje slika

Spomladi 1956

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Osebe na fotografiji

Dijaki postojnske gimnazije

Ključne besede

zbor, Samuda

Datum objave

13.06.2017 09:41

Zadnja sprememba

13.06.2017 09:41

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam