Pavle Zidar, učitelj na Trebelnem

Skupinska slika učencev in učiteljev podružnične šole Trebelno. Pavle Zidar (rojen kot Zdravko Slamnik) sedi v prvi vrsti (prvi z desne). Pavle Zidar je po diplomi na učiteljišču v Ljubljani leta 1950 učiteljsko službo je najprej opravljal na Dolenjskem, kjer je poučeval na šolah v Trebelnem, Mokronogu, Karteljevem, Orehovici in Zagradcu. Tukaj je začel pisati pesmi in prevzel ime Pavle Zidar.  Fotografija je del Zbirke slikovnega gradiva Knjižnice Pavla Golie Trebnje (zapuščina Franceta Režuna). ...

Skupinska slika učencev in učiteljev podružnične šole Trebelno.

Pavle Zidar (rojen kot Zdravko Slamnik) sedi v prvi vrsti (prvi z desne).