Zemljevid  

Padli metliški telovadci

Spominska plošča padlim metliškim telovadcem 7. junija 1957 je v Metliki potekalo praznovanje 50-letnice organizirane telesne vzgoje v Metliki. Prva telesnovzgojna organizacija v Metliki je bila Belokranjski sokol. Praznovanje so zaznamovali parada in telovadni nastopi vseh kategorij telovadcev na Pungartu. V Belokranjskem muzeju so odprli lepo obiskano razstavo. V avli Doma partizana (nekdaj Sokolskega  doma, kasneje Doma Edvarda Kardelja ter sedaj Kulturnega doma Metlika) so odkrili spominsko ploščo 28 metliškim predvojnim telovadcem, ...

Preberi več

Spominska plošča padlim metliškim telovadcem

7. junija 1957 je v Metliki potekalo praznovanje 50-letnice organizirane telesne vzgoje v Metliki. Prva telesnovzgojna organizacija v Metliki je bila Belokranjski sokol. Praznovanje so zaznamovali parada in telovadni nastopi vseh kategorij telovadcev na Pungartu. V Belokranjskem muzeju so odprli lepo obiskano razstavo. V avli Doma partizana (nekdaj Sokolskega  doma, kasneje Doma Edvarda Kardelja ter sedaj Kulturnega doma Metlika) so odkrili spominsko ploščo 28 metliškim predvojnim telovadcem, povečini naraščajnikom metliškega Sokola, ki so izgubili življenje v boju z okupatorjem ali kot žrtve fašističnega nasilja.

 

vir: Zvonko Rus, Kronika mesta Metlike II

 

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Matjaž Rus

Čas, ki ga prikazuje slika

2. svetovna vojna

Obdobje nastanka slike

2. svetovna vojna

Kraj

Metlika

Ključne besede

telovadci, Sokol, sokoli

Datum objave

13.02.2019 08:37

Zadnja sprememba

30.09.2019 10:03

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam