skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Otroci na vrtu, slika na steklu, Ilirska Bistrica 1935

V zapuščini fotografa Maksa Zirmanna je tudi pričujoča fotografijo, treh simpatičnih otrok, ki jih je fotograf zbral na vrtu in fotografiral. Fotografiji bi težko določili mesto kje je bila posneta. Najbolj moteče so irhaste hlače največjega dečka. Fotografijo je umetnik gotovo posnel na eni od svojih poti daleč od Ilirske Bistrice, kjer je imel svoj fotografski atelje. Če pa je bila posneta na bistriškem je to najstarejša znana fotografija z »irhastimi hlačami«. V skromni zapuščini negativov na steklu je več takih f ...

Preberi več

V zapuščini fotografa Maksa Zirmanna je tudi pričujoča fotografijo, treh simpatičnih otrok, ki jih je fotograf zbral na vrtu in fotografiral.

Fotografiji bi težko določili mesto kje je bila posneta. Najbolj moteče so irhaste hlače največjega dečka. Fotografijo je umetnik gotovo posnel na eni od svojih poti daleč od Ilirske Bistrice, kjer je imel svoj fotografski atelje. Če pa je bila posneta na bistriškem je to najstarejša znana fotografija z »irhastimi hlačami«.

V skromni zapuščini negativov na steklu je več takih fotografij, ki jim težko določimo mesto posnetka. (vč/349)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Maks Zirmann

Čas, ki ga prikazuje slika

1935

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Trije neznani otoci

Ključne besede

Fotogr. na steklu, otroci

Datum objave

12.02.2018 10:46

Zadnja sprememba

12.02.2018 10:46

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam