Otroci na vrtu, slika na steklu, Ilirska Bistrica 1935

V zapuščini fotografa Maksa Zirmanna je tudi pričujoča fotografijo, treh simpatičnih otrok, ki jih je fotograf zbral na vrtu in fotografiral. Fotografiji bi težko določili mesto kje je bila posneta. Najbolj moteče so irhaste hlače največjega dečka. Fotografijo je umetnik gotovo posnel na eni od svojih poti daleč od Ilirske Bistrice, kjer je imel svoj fotografski atelje. Če pa je bila posneta na bistriškem je to najstarejša znana fotografija z »irhastimi hlačami«. V skromni zapuščini negativov na steklu je več takih f ...

V skromni zapuščini negativov na steklu je več takih fotografij, ki jim težko določimo mesto posnetka. (vč/349)

Vojko Čeligoj

Maks Zirmann