Zemljevid  

Ob otroškem vozičku«, Celje, ok. 1955

V stanovanju Jenšterletovih na Zidanškovi (danes Gosposki) v Celju je bilo vedno živahno. Po zaslugi očeta Vincenca se je v družinskih albumih ohranilo mnogo predragocenih fotografij, med njimi tudi ta, na kateri so se ob zanimivem otroškem vozičku fotografskemu aparatu nastavili mama Elizabeta, sinova Jani in Vincenc, ml.  V ozadju pri vratih je deklica Tatjana, hči zakoncev Bevčič, sosedov, s katerimi so si Jenšterletovi delili hodnik in stranišče. Družini sta se zelo lepo razumeli, po odselitvi Bevčičevih pa so st ...

Preberi več

V stanovanju Jenšterletovih na Zidanškovi (danes Gosposki) v Celju je bilo vedno živahno. Po zaslugi očeta Vincenca se je v družinskih albumih ohranilo mnogo predragocenih fotografij, med njimi tudi ta, na kateri so se ob zanimivem otroškem vozičku fotografskemu aparatu nastavili mama Elizabeta, sinova Jani in Vincenc, ml. 

V ozadju pri vratih je deklica Tatjana, hči zakoncev Bevčič, sosedov, s katerimi so si Jenšterletovi delili hodnik in stranišče. Družini sta se zelo lepo razumeli, po odselitvi Bevčičevih pa so stiki žal zamrli.

Prispevala: Cvetka Jenšterle 

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vincenc Jenšterle

Čas, ki ga prikazuje slika

ok. 1955

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Elizabeta Jenšterle, Jani Jenšterle, Vincenc Jenšterle, ml., Tatjana Bevčič

Ključne besede

otroški vozički, otroci, otroštvo, mama

Datum objave

15.03.2019 12:33

Zadnja sprememba

15.03.2019 17:58

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam