Ob otroškem vozičku«, Celje, ok. 1955

V stanovanju Jenšterletovih na Zidanškovi (danes Gosposki) v Celju je bilo vedno živahno. Po zaslugi očeta Vincenca se je v družinskih albumih ohranilo mnogo predragocenih fotografij, med njimi tudi ta, na kateri so se ob zanimivem otroškem vozičku fotografskemu aparatu nastavili mama Elizabeta, sinova Jani in Vincenc, ml.  V ozadju pri vratih je deklica Tatjana, hči zakoncev Bevčič, sosedov, s katerimi so si Jenšterletovi delili hodnik in stranišče. Družini sta se zelo lepo razumeli, po odselitvi Bevčičevih pa so st ...

V ozadju pri vratih je deklica Tatjana, hči zakoncev Bevčič, sosedov, s katerimi so si Jenšterletovi delili hodnik in stranišče. Družini sta se zelo lepo razumeli, po odselitvi Bevčičevih pa so stiki žal zamrli.

Prispevala: Cvetka Jenšterle

Vincenc Jenšterle