Ob novi maši Franca Brecla v Šentjanžu na Vinski Gori, 1958

Franc Brecl (1931-), letošnji biseromašnik, ki že več kot petnajst let živi Špesovem domu starejših krajanov v Vojniku, je »pel« novo mašo 6. julija 1958 v Šentjanžu na Vinski Gori. Prvo duhovniško službo je nastopil kot kaplan prav v Vojniku. Celjski škof dr. Stanislav Lipovšek, letošnji zlatomašnik, se spominja njegove podpore in spodbude, ki je je bil deležen kot gimnazijec, ko se je odločal za duhovniški poklic. Prav Franc Brecl mu je namreč prinesel sporočilo, da ...

Prvo duhovniško službo je nastopil kot kaplan prav v Vojniku. Celjski škof dr. Stanislav Lipovšek, letošnji zlatomašnik, se spominja njegove podpore in spodbude, ki je je bil deležen kot gimnazijec, ko se je odločal za duhovniški poklic. Prav Franc Brecl mu je namreč prinesel sporočilo, da je sprejet v bogoslovje.

Duhovniško poslanstvo je opravljal v mnogih župnijah sedanje celjske škofije. Še vedno vsak dan mašuje v kapeli Špesovega doma, ob nedeljah pa v župnijski cerkvi spoveduje pri treh svetih mašah.

G. Anton Perger, župnik v Vojniku.

Prispevala: Janez Osetič (fotografijo) in Srečko Maček (besedlo)