Nova žlahta 1965

Z ženitvijo sem priženil tudi nemajhno ženino žlahto. Največ otrok, ki sem jih s svojim altixom  zmeraj rad fotografiral. Tako tudi leto dni po vključitvi v novo skupnost, avgusta 1965. Vsi otroci so ženine nečakinje in nečak, zbrani okoli dveh starih mam, torej njuni vnuki, medtem ko starih očetov ne na tej ne na oni strani ni bilo več med živimi. Vnuki so se posebno ob nedeljah in praznikih radi zbirali na domači brjači,  pri Boštjanovih se je reklo po domače, pisali pa so se Kruh. V središču slike je hišna gospodinja, mama, na njeni desni vnuk Milko in na njegovi desni mati z Brkinov, mati njegovega očeta iz Nadanjega sela. Im še vrsta deklic (z leve): Mirjam, Nevija, Janica, Nataša in Magda. (sf)