Zemljevid  

Nogometna ekipa SK Celje, 1934

Na fotografiji s celjske Glazije so prepoznani naslednji nogometaši SK Celje: četrti z leve je Polde Ahtik, peti Radko Dobrajc in deveti Riko Presinger. Kar zadeva števila celjskih klubov v letih od 1920 do 1941, so bili  pri Ljubljanski nogometni zvezi oziroma Jugoslovanski nogometni zvezi registrirani naslednji celjski klubi: ISSK Celje, Athletiksportklub Celje (ustanovljen leta 1906 in še enkrat po končani prvi svetovni vojni leta 1919), Cillier SV (Sport Verein) Celje, SK Jugoslavija (ust. 1935) Celje, Red Star Celje, Slavija Celje, Svobod ...

Preberi več

Na fotografiji s celjske Glazije so prepoznani naslednji nogometaši SK Celje: četrti z leve je Polde Ahtik, peti Radko Dobrajc in deveti Riko Presinger.

Kar zadeva števila celjskih klubov v letih od 1920 do 1941, so bili  pri Ljubljanski nogometni zvezi oziroma Jugoslovanski nogometni zvezi registrirani naslednji celjski klubi: ISSK Celje, Athletiksportklub Celje (ustanovljen leta 1906 in še enkrat po končani prvi svetovni vojni leta 1919), Cillier SV (Sport Verein) Celje, SK Jugoslavija (ust. 1935) Celje, Red Star Celje, Slavija Celje, Svoboda Celje, SK Olimp Celje. V celjskih Gaberjah so se leta 1923 mladi organizirali v t. i. »divjem« klubu Mars, ki ni bil registriran; klubske stroške so poravnavali iz lastnih žepov. Delovali so do leta 1928, ko so se priključili novo nastalemu SK Olimpu.

Fotografijo (iz zapuščine Radka Dobrajca) in besedilo prispeval Rudi Škedelj.  

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1934

Obdobje nastanka slike

Obdobje med 1. in 2. svetovno vojno

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Polde Ahtik, Radko Dobrajc, Riko Presinger

Ključne besede

nogometaši, nogomet

Datum objave

29.05.2019 09:17

Zadnja sprememba

06.06.2019 05:41

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam