Nogometaši celjskega Kladivarja, 1960

Od leve čepijo: Marjan Radič, Jože Kokotec, Tone Šega, Marjan Leban, Rado Šarlah, Rudi Škedelj;
stojijo: trener Radko Dobrajc, Rajko Šildenfeld, Marko Hočevar, Slavko Marinček, Dani Cafuta, Roman Cafuta, Polde Čoklič, Milan Zajc in Štefan Štor.

Nogometaši Kladivarja so 7. avgusta 1960 odigrali na igrišču Skalna klet prijateljsko tekmo z ekipo nemškega kraja Wolnzach pri Münchnu znanem po pridelavi hmelja. Organiziral jo je sekretar Kladivarja Zlatko Jeriček kot uslužbenec  Okrajne zadružne zveze v Žalcu, sicer zelo sposoben in vsestransko  aktiven klubski odbornik. Zasluge za nastanek te barvne fotografije, ki je v tem času pred šestdesetimi leti bila zagotovo izredna redkost, lahko pripišemo prav njemu.

Tekma je bila odigrana na Skalni kleti zato, ker je v tem času nogometno igrišče na Glaziji dobivalo novo travno rušo; tudi slednjo akcijo je organiziral že omenjeni Jeriček, ki jo je pridobil v okolici Gomilskega v Savinjski dolini. Nogometno igrišče na Glaziji je bilo med najbolj kvalitetnimi igrišči v tedanji Jugoslaviji.  Na omenjeni  prijateljski tekmi pred 60 leti z nemškim Wolnzachom sta, kot je zapisal novinar Milan Božič v Celjskem tedniku (12. 8. 1960), preživela ognjeni krst v prvem celjskem moštvu 18-letna Rudi Škedelj in Rado Šarlah.

Besedilo in fotografijo prispeval: Rudi Škedelj