Nič nas ne sme presenetiti, 1980

Konec osemdesetih let je Jugoslavija spremenila koncept narodne zaščite in uvedla novo načelo, vse ljudske obrambe. V vseh vaseh, mestih, delovnih organizacijah in ustanovah so se oblikovali odbori splošnega ljudskega odpora (SLO), ki so se tudi usposabljali za obrambo pred vojno nevarnostjo in naravnimi nesrečami. Znamenito geslo pod katerim so se izvajale vse dejavnosti je bilo »NIČ NAS NE SME PRESENETITI! (NPP)«. Opremo, uniforme in tudi orožje so nabavile občine, ali delovne organizacije …

Občasno so bila organizirana tudi tekmovanja med ekipami v znanju in spretnosti v praktičnem delu.

Kasneje so bila takšna tekmovanja organizirana tudi skupaj z domicilno vojaško enoto, ali rezervnem sestavu JLA.

Na sliki z regijskega tekmovanja v Ilirski Bistrici, (verjetno leta 1980), pred osnovno šolo D. Kette, foto Emil Maraž. Ekipa delovne organizacije Plame. Z leve: Mirjam Čendak, Sonja Štembergar, Majda Jursinovič, Nadja Petričič in Boža Rozman, ki je pomagala prepoznati članice ekipe. Tablo z napisom PLAMA drži četrtošolec Janko Čeligoj iz Osnovne šole Dragotina Ketteja.