Zemljevid  

"Naša četica koraka ..." v Pivki 1956

»Naša četica koraka …«  je bila v bivši Jugoslaviji prava koračnica, ki je urejala otroške korake v isti ritem. Brez nje ni bilo slovesnega mimohoda, parade, kot smo govorili, In tudi sporočilno je bila vedra spodbuda  k marljivosti, k delu. Paradiralo pa se je tiste čase zelo veliko, ob najrazličnejših priložnostih, za proslavljanje najrazličnejši dogodkov iz NOB. Kdo bi danes vedel iz katere parade je ta izsek. Ve pa se, da je bila slika posneta 1956. leta, nasproti pivške železniške po ...

Preberi več

»Naša četica koraka …«  je bila v bivši Jugoslaviji prava koračnica, ki je urejala otroške korake v isti ritem. Brez nje ni bilo slovesnega mimohoda, parade, kot smo govorili, In tudi sporočilno je bila vedra spodbuda  k marljivosti, k delu. Paradiralo pa se je tiste čase zelo veliko, ob najrazličnejših priložnostih, za proslavljanje najrazličnejši dogodkov iz NOB. Kdo bi danes vedel iz katere parade je ta izsek. Ve pa se, da je bila slika posneta 1956. leta, nasproti pivške železniške postaje in da je na sliki podmladek Gasilskega društva Zagorje na Pivki, zastavonoša  pa moj takrat 10-letni brat Rajko. Enotno uniformirani pionirčki, kratkohlačniki z gasilskimi kapami na glavah in lestvami, lopatami in krampi kot gasilskim orodjem so očitno vzeli nastop zelo zares. Mene pa je spomnilo na korakanje fašističnega podmladka »balila« dve, tri desetletja prej. (sf)

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

NN, hrani Rajk0 Fatur

Čas, ki ga prikazuje slika

Poletje 1956

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Osebe na fotografiji

Mladi -gasilci iz Zagorja na Pivki

Ključne besede

gasilci, Zagorje, Pivka

Datum objave

30.07.2018 17:50

Zadnja sprememba

30.07.2018 17:50

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam