Zemljevid  

Naš prvi avto  Zastava 750, po domače Fičo, ki ga je izdelovala bivša jugoslovanska tovarna Crvena Zastava. To je eden prvih modelov, letnik izdelave 1962 in  ima vrata, ki se odpirajo v obratni smeri kot danes. To je bil avto, ki je v svet popeljal naše dedke in babice, očete in mame ter tiste, ki so za naš napredek žrtvovali veliko. Fičo je avtomobil, ki si na poseben način zasluži spoštovanje. Po eni strani je simbol napredka, po drugi strani pa tudi simbol zatiranosti, na katero je bil obsojen delaven jugoslovanski č ...

Preberi več

Naš prvi avto  Zastava 750, po domače Fičo, ki ga je izdelovala bivša jugoslovanska tovarna Crvena Zastava. To je eden prvih modelov, letnik izdelave 1962 in  ima vrata, ki se odpirajo v obratni smeri kot danes. To je bil avto, ki je v svet popeljal naše dedke in babice, očete in mame ter tiste, ki so za naš napredek žrtvovali veliko. Fičo je avtomobil, ki si na poseben način zasluži spoštovanje. Po eni strani je simbol napredka, po drugi strani pa tudi simbol zatiranosti, na katero je bil obsojen delaven jugoslovanski človek.  Našo družino je popeljal na marsikateri izlet, tudi na morje, ki so si ga takrat le redki lahko privoščili. Na fotografiji sva moj oče in jaz, stara 3 leta.

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1962

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Ključne besede

Prevozna sredstva, Avtomobili, Zastava 750

Datum objave

29.12.2017 08:28

Zadnja sprememba

29.12.2017 08:28

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam