Na sprehodu ob Savinji v Celju, pozimi 1956/57

Jenšterletovi fantje (od leve: Jani, Vinko in Marjan Jenšterle) so otroška in mladostniška leta preživljali v brezskrbnem raziskovanju širše okolice svojega doma na Gosposki (takrat Zidanškovi ulici).  Raziskovalna strast jih je pogosto zanesla ob reki Savinji na Stari grad ali pa preko nje čez Splavarjev most v celjski mestni park in tudi naprej na Reiterjev hrib, Anski vrh ali Miklavški hrib. Na teh raziskovalnih ekspedicijah jih je pogostokrat na fotografski film ujel oče Vincenc. On je v Celje pri&sca ...

Preberi več

Jenšterletovi fantje (od leve: Jani, Vinko in Marjan Jenšterle) so otroška in mladostniška leta preživljali v brezskrbnem raziskovanju širše okolice svojega doma na Gosposki (takrat Zidanškovi ulici).  Raziskovalna strast jih je pogosto zanesla ob reki Savinji na Stari grad ali pa preko nje čez Splavarjev most v celjski mestni park in tudi naprej na Reiterjev hrib, Anski vrh ali Miklavški hrib. Na teh raziskovalnih ekspedicijah jih je pogostokrat na fotografski film ujel oče Vincenc. On je v Celje prišel iz Davče na Gorenjskem, kjer so njegovi imeli veliko kmetijo, na kateri so fantje velikokrat preživljali poletne počitnice.

Prispevala: Cvetka Jenšterle

Jenšterle, Vincenc