skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Muzej elektrovleke in muzejski vlak

Potem, ko so marljivi železničarji začeli po letu 1999 postavljati ob železniški postaji v Ilirski Bistrici zbirko električnih vlakovnih vlek je železniško postajo večkrat obiskal tudi muzejski vlak slovenskih železnic in tako pomembno vzbudil zanimanje za železnico in njeno delovanje. Zbirka vlakovnih vlek se je v teh letih lepo povečala in izpopolnila. Trenutno že zmanjkuje prostora in bo za nove lokomotive potrebno poiskati nov prostor. Mnoge razstavljene lokomotive in predstavljeni vagoni so bili deležni skrbnih posegov, da so starim občudov ...

Preberi več

Potem, ko so marljivi železničarji začeli po letu 1999 postavljati ob železniški postaji v Ilirski Bistrici zbirko električnih vlakovnih vlek je železniško postajo večkrat obiskal tudi muzejski vlak slovenskih železnic in tako pomembno vzbudil zanimanje za železnico in njeno delovanje.

Zbirka vlakovnih vlek se je v teh letih lepo povečala in izpopolnila. Trenutno že zmanjkuje prostora in bo za nove lokomotive potrebno poiskati nov prostor. Mnoge razstavljene lokomotive in predstavljeni vagoni so bili deležni skrbnih posegov, da so starim občudovanja vrednim železniškim napravam dahnili pridih nekdanjih časov.

Na sliki skupina organizatorjev prireditev ljubiteljev železnic, povezanih v to dejavno društvo. Sredi slike je skorajda maskota muzejskega vlaka Stane Sučič doma z Jesenic, ob njem mag. Jadran Možina predsednik Društva ljubiteljev železnic, ki je s sodelavci zelo zaslužen za odlično delovanje tega domačega društva. Skrajno levo je Janez Žibert, tudi upokojen železniški uslužbenec.

Vč/679

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1999

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Skupina železničarjev, Jadran Mršnik, Stane Sučič

Ključne besede

Muzej vlakovnih vlek, muzejski vlak

Datum objave

26.10.2020 20:04

Zadnja sprememba

04.11.2020 06:18

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam