Zemljevid  

Mlad voznik Marjan, 1959

Marjanu je bil volan položen tako rekoč že v "zibko". Njegov oče Ignac je bil že pred drugo svetovno vojno šofer, med drugim v Tovarni EMO, katere lastnik je bil gospod Westen. Nato še pri gospodu Ulmanu, lastniku tovarne opeke, "cigla" na Hudinji na t. i. „Ciguncah“, na mestu, kjer je sedaj športna dvorana Arena Petrol. Takoj, ko je Marjan malo zrastel, ga je začel vabiti  na vožnjo in tako je tudi njega navdušil za ta poklic. Izučil se je mehanika in šoferja in nato delo opravljal z velikim veseljem kot sam ...

Preberi več

Marjanu je bil volan položen tako rekoč že v "zibko". Njegov oče Ignac je bil že pred drugo svetovno vojno šofer, med drugim v Tovarni EMO, katere lastnik je bil gospod Westen. Nato še pri gospodu Ulmanu, lastniku tovarne opeke, "cigla" na Hudinji na t. i. „Ciguncah“, na mestu, kjer je sedaj športna dvorana Arena Petrol. Takoj, ko je Marjan malo zrastel, ga je začel vabiti  na vožnjo in tako je tudi njega navdušil za ta poklic. Izučil se je mehanika in šoferja in nato delo opravljal z velikim veseljem kot samostojni podjetnik vse do upokojitve.

Marjan, danes moj mož, pred kratkim jih je dopolnil sedemdeset, je še posebej  hvaležen, da ga je ves čas poklicne poti spremljala sreča, saj ni imel nikoli nobene nezgode na cesti.

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1959

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Marjan Škoflek

Ključne besede

mladi vozniki

Datum objave

24.02.2019 14:40

Zadnja sprememba

06.04.2019 05:04

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam