Maturantski ples na Otočcu

Maturantski ples dijakinj Šole za zdravstvene delavce Novo mesto je bil na Otočcu. Program je povezoval slavist in humorist Toni Gašperšič. Ples kot tak ni bil v smislu klasičnih maturantskih plesov. V bistvu je bilo bolj druženje dijakinj, profesorjev in staršev; nekaj je bilo tudi drugih gostov. Glavni namen pa je bil pridobiti sredstva za maturantski izlet. Dijakinje smo se pred tem povezale s podjetji, ki so donirala svoje proizvode – te je potem Toni Gašperšič licitiral. Najdragocenejši predmet je bil lesen gugalni stol. Najbolj zanimivo pa je to, da sva s sošolko Tončko po končanem plesu, ko so se vsi odpeljali, ostali sami in se napotili peš iz Otočca v internat Šmihel pri Novem mestu, kamor sva prispeli ravno za zajtrk…