skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Maškare OŠ Primoža Trubarja Laško, 1988

V osemdesetih smo radi spremljali tenis. Ker je imela soseda Teja še povsem uporabna otroška loparja, sva se odločili, da bova za pusta tenisačici. Iz starih rjuh sem nama sešila krila in brezrokavnika, ki sva ju porisali in popisali s flomastri in voščenkami (z voščenkami sem tudi pobarvala platnene copate). Med takratnimi teniškimi zvezdami so bili predstavniki manjšega števila držav, zato sva se odločili, da bova kot maškari zastopali povsem neznani tenisačici iz Izraela (jaz, leva) in Japonske (Teja, ...

Preberi več

V osemdesetih smo radi spremljali tenis. Ker je imela soseda Teja še povsem uporabna otroška loparja, sva se odločili, da bova za pusta tenisačici. Iz starih rjuh sem nama sešila krila in brezrokavnika, ki sva ju porisali in popisali s flomastri in voščenkami (z voščenkami sem tudi pobarvala platnene copate). Med takratnimi teniškimi zvezdami so bili predstavniki manjšega števila držav, zato sva se odločili, da bova kot maškari zastopali povsem neznani tenisačici iz Izraela (jaz, leva) in Japonske (Teja, desna). Druščino zastopajo tudi klasične maske meniha in arabska princesa. Maska Malboro man je lik, ki smo ga spoznali v reklamah v takrat popularni nemški reviji Bravo, za tisti čas zelo aktualen lik pa je zadaj levo - Von Smallhausen, lik iz takrat popularne angleške nadaljevanke Alo Alo. Slikani smo na šolskem dvorišču, slikal je eden od učiteljev, verjetno Slapnik.

Prispevala: Urška Knez

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1988

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Laško

Osebe na fotografiji

Urška Knez

Ključne besede

maškare, pust, osnovnošolci, otroci

Datum objave

19.02.2021 06:58

Zadnja sprememba

19.02.2021 06:59

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam