Zemljevid  

Kino Metlika - kinooperater Marjan Vivoda

Marjan Vivoda (roj. 1960), po izobrazbi elektrotehnik, je bil dolgoletni neprofesionalni kinooperater v Metliki. Filme je vrtel že leta 1976 v stari kinodvorani, ki je bila na Trgu svobode, po letu 1979 pa tudi v novem kulturnem domu. Na fotografiji, ki jo je leta 1981 z Marjanovim fotoaparatom verjetno naredil Danilo Orlič (prav tako kinooperater), je v novi kinooperaterski kabini. Poleg njega so v sedemdesetih, osemdesetih in devetdesetih letih dvajsetega stoletja filme v Metliki vrteli še Anton Pezdirec, Anton Geršič, Danilo Orlič, Ivan Mrljak, B ...

Preberi več

Marjan Vivoda (roj. 1960), po izobrazbi elektrotehnik, je bil dolgoletni neprofesionalni kinooperater v Metliki. Filme je vrtel že leta 1976 v stari kinodvorani, ki je bila na Trgu svobode, po letu 1979 pa tudi v novem kulturnem domu.

Na fotografiji, ki jo je leta 1981 z Marjanovim fotoaparatom verjetno naredil Danilo Orlič (prav tako kinooperater), je v novi kinooperaterski kabini. Poleg njega so v sedemdesetih, osemdesetih in devetdesetih letih dvajsetega stoletja filme v Metliki vrteli še Anton Pezdirec, Anton Geršič, Danilo Orlič, Ivan Mrljak, Branko Bučan in Igor Matjašič. 

Pred njimi je bil dolgoletni operater Silvo Mihelčič st. ter njegov sin Silvo Mihelčič ml.

     

 

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Marjan Vivoda

Čas, ki ga prikazuje slika

1981

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Metlika

Osebe na fotografiji

Martjan Vivoda

Ključne besede

Metlika,Bela krajina, kinematografija

Datum objave

18.11.2019 08:47

Zadnja sprememba

09.12.2019 12:47

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam