skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Mama, brat in teta, 1965

To fotografijo sem posnela kot deset letna deklica leta 1965 pri domačiji oz. gorci moje mame Dore v Šentvid pri Grobelne,- vas Bodrež.  Mamini starši oz. moji stari starši so bili zelo delovni ljudne. Stari ata Jožef je skrbel za vinograd, delo na njivi, travniku... Stara mama Rotija je bila pridna gospodinja in mati štirim hčerkam,ki so si ustvarile družine. Vsako jesen,čas trgatve je to bil velik dogodek  dela in druženja . Otroci smo malo pomagali, še več pa igrali.  Stari ata Jožef je vedno bil pono ...

Preberi več

To fotografijo sem posnela kot deset letna deklica leta 1965 pri domačiji oz. gorci moje mame Dore v Šentvid pri Grobelne,- vas Bodrež.  Mamini starši oz. moji stari starši so bili zelo delovni ljudne. Stari ata Jožef je skrbel za vinograd, delo na njivi, travniku... Stara mama Rotija je bila pridna gospodinja in mati štirim hčerkam,ki so si ustvarile družine.

Vsako jesen,čas trgatve je to bil velik dogodek  dela in druženja . Otroci smo malo pomagali, še več pa igrali.  Stari ata Jožef je vedno bil ponosen na uspešno trgatev in pridelano dobro vino.  Gorca-kelder je bila oddaljena od hiše cca 2oo m na hribčku.  Otroci smo z veseljem hodili po vino v 5 l. pletenkih sploh pozimi,ko je bilo veliko snega in smo se s sankami in pletenko spostili po hribu navzdol in tudi kdaj prevrnili.

Na žalost na fotografiji so že vsi pokojni.

Ostajajo mi zelo lepi spomini na te brezkrbne  lepe čase. 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Cvetka Škoflek

Čas, ki ga prikazuje slika

1965

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Grobelno

Osebe na fotografiji

mama Dora, brat Marjan, teta Dragica

Ključne besede

mama,brat,teta, gorca

Datum objave

02.04.2020 11:46

Zadnja sprememba

06.04.2020 06:36

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam