skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Mama Terezija in hči Regina

Na fotografiji sedi Terezija Nemanič (por. Repovž), njen mož se je na Božakovo 17 preselil s Primostka. Na desni strani, ob mostu, če prihajamo z metliške strani, je nižja hišica, njegova rojstna hiša. Na Božakovo je prišel v uk za kovača, tja, kjer je danes hišna številka 4 (tedaj se je imenovalo »k Stacionarovim«; sogovornica predvideva, da zato, ker so se na tej lokaciji zbirali, »stacion« kot postaja). Poleg Terezije stoji Regina Repovž (roj. 1925, por. Črnugelj). Fotografija je nastala okoli l ...

Preberi več

Na fotografiji sedi Terezija Nemanič (por. Repovž), njen mož se je na Božakovo 17 preselil s Primostka. Na desni strani, ob mostu, če prihajamo z metliške strani, je nižja hišica, njegova rojstna hiša. Na Božakovo je prišel v uk za kovača, tja, kjer je danes hišna številka 4 (tedaj se je imenovalo »k Stacionarovim«; sogovornica predvideva, da zato, ker so se na tej lokaciji zbirali, »stacion« kot postaja). Poleg Terezije stoji Regina Repovž (roj. 1925, por. Črnugelj). Fotografija je nastala okoli leta 1950.

Fotografijo je prispevala Marija Nemanič z Rakovca.

Slika

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

okoli leta 1950

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Metlika

Osebe na fotografiji

Terezija Nemanič, Regina Repovž

Ključne besede

mama, hči

Datum objave

29.08.2019 10:55

Zadnja sprememba

29.08.2019 10:55

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam