Mala maškara Princeska s psičkom, Laško, 1979

Imela sem srečo, da je babica izučena šivilja, ki je vsako leto pred pustom poslušala moje ideje in želje. Pri svojih petih letih sem bila veliko časa pri omi v Velenju, zato se dobro spominjam, da me je oblekica čakala (prej sem verjetno vsaj pol leta govorila babici, da želim biti za pusta princeska), ko sem prišla k babici. Bila je vijolične barve z belimi zavesami in zlatim robom v pasu. Ropotuljico smo za namen pustovanja izdelali v vrtcu, plišastega psa pa mi je za ta dan posodila soseda Lidija. Če me spomin ne vara, sem v neki sli ...

Preberi več

Imela sem srečo, da je babica izučena šivilja, ki je vsako leto pred pustom poslušala moje ideje in želje. Pri svojih petih letih sem bila veliko časa pri omi v Velenju, zato se dobro spominjam, da me je oblekica čakala (prej sem verjetno vsaj pol leta govorila babici, da želim biti za pusta princeska), ko sem prišla k babici. Bila je vijolične barve z belimi zavesami in zlatim robom v pasu. Ropotuljico smo za namen pustovanja izdelali v vrtcu, plišastega psa pa mi je za ta dan posodila soseda Lidija. Če me spomin ne vara, sem v neki slikanici videla princesko s pudljem in tako dobila fiksno idejo, da k moji maski spada tudi pes. Slikal me je oče, Igor Knez, stojim pa na trati za babičino hišo (Na Pristavi), za mano je staro jedro mesta Laško.

Prispevala: Urška Knez

Laško