Ljubiteljski slikar Dragan Podovac s hčerko Polonco (por. Marzel), 1981

Fotografija je spomin na začetke likovnega ustvarjanja v začetku osemdesetih let v novonastalem domu v Šentjurju, kamor smo se z družino preselili iz Rogaške Slatine. Tja pa me je pot iz rodne Vrnjačke Banje zanesla leta 1976. In tako se je vse začelo. Od temper sem prešel na oljno tehniko, ki me je čisto prevzela  in sem v njo zaljubljen še danes. Med tem časom  sem imel nekaj samostojnih razstav,  največ skupinskih, sodeloval pa sem na raznih kolonijah Ex tempore tako v Sloveniji kot v tujini. Od leta 1999 pa sem tudi ustanovni član Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur in pobudnik mednarodne kolonije Ipavčeva paleta, ki se v spomin na slikarja Jožeta Ipavca, sina zdravnika in skladatelja Josipa Ipavca, v Šentjurju odvija tretje leto.

Prispeval: Dragan Podovac