skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Ljubiteljski slikar Dragan Podovac s hčerko Polonco (por. Marzel), 1981

Fotografija je spomin na začetke likovnega ustvarjanja v začetku osemdesetih let v novonastalem domu v Šentjurju, kamor smo se z družino preselili iz Rogaške Slatine. Tja pa me je pot iz rodne Vrnjačke Banje zanesla leta 1976. In tako se je vse začelo. Od temper sem prešel na oljno tehniko, ki me je čisto prevzela  in sem v njo zaljubljen še danes. Med tem časom  sem imel nekaj samostojnih razstav,  največ skupinskih, sodeloval pa sem na raznih kolonijah Ex tempore tako v Sloveniji kot v tujini. Od leta 1999 pa sem tudi us ...

Preberi več

Fotografija je spomin na začetke likovnega ustvarjanja v začetku osemdesetih let v novonastalem domu v Šentjurju, kamor smo se z družino preselili iz Rogaške Slatine. Tja pa me je pot iz rodne Vrnjačke Banje zanesla leta 1976. In tako se je vse začelo. Od temper sem prešel na oljno tehniko, ki me je čisto prevzela  in sem v njo zaljubljen še danes. Med tem časom  sem imel nekaj samostojnih razstav,  največ skupinskih, sodeloval pa sem na raznih kolonijah Ex tempore tako v Sloveniji kot v tujini. Od leta 1999 pa sem tudi ustanovni član Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur in pobudnik mednarodne kolonije Ipavčeva paleta, ki se v spomin na slikarja Jožeta Ipavca, sina zdravnika in skladatelja Josipa Ipavca, v Šentjurju odvija tretje leto.

Prispeval: Dragan Podovac 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Ana Podovac

Čas, ki ga prikazuje slika

1981

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Šentjur

Osebe na fotografiji

Dragan Podovac , Polonca Podovac (por. Marzel)

Ključne besede

ljubiteljski slikarji, slikarstvo

Datum objave

09.01.2020 10:20

Zadnja sprememba

10.01.2020 08:09

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam