skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Ob zaključku kuharskega tečaja v Svetem Vidu pri Grobelnem, 1939

Na fotografiji, katere avtor je šmarski fotograf Ladislav Ciglenečki, so prepoznane moja botrca Ivanka Arzenšek-Ploj (tretja z leve v zadnji vrsti), moja teta Lizika Arzenšek–Artnak (šesta, prav tako z leve v zadnji vrsti) in pod njo njena mama oziroma moja babica Doroteja Arzenšek. Kuharski tečaj je bil v okviru župnije Svetega Vida (Šentvid pri Grobelnem) v prostorih stare osnovne šole, ki je bila poškodovana ob zelo močnem potresu na Kozjanskem leta 1974. Zgradili so novo šolo, objekt st ...

Preberi več

Na fotografiji, katere avtor je šmarski fotograf Ladislav Ciglenečki, so prepoznane moja botrca Ivanka Arzenšek-Ploj (tretja z leve v zadnji vrsti), moja teta Lizika Arzenšek–Artnak (šesta, prav tako z leve v zadnji vrsti) in pod njo njena mama oziroma moja babica Doroteja Arzenšek.

Kuharski tečaj je bil v okviru župnije Svetega Vida (Šentvid pri Grobelnem) v prostorih stare osnovne šole, ki je bila poškodovana ob zelo močnem potresu na Kozjanskem leta 1974. Zgradili so novo šolo, objekt stare šole pa je bil odkupljen, lepo renoviran in prodan stanovalcem. 

Fotograf Ladislav Ciglenečki je bil sicer frizer v Šmarju pri Jelšah, vendar se je ukvarjal tudi s fotografijo v letih od 1910 do približno 1935. V tem času se že začenjajo pojavljati fotografije njegovega sina Slavka Ciglenečkega, ki se je prav tako izučil za frizerja, a je tudi njega bolj pritegnilo fotografiranje. Pred letom 1910 je bil fotograf v Šmarju pri Jelšah Franc Jurkovič.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Ladislav Ciglenečki

Čas, ki ga prikazuje slika

1939

Obdobje nastanka slike

Obdobje med 1. in 2. svetovno vojno

Kraj

Šmarje pri Jelšah

Osebe na fotografiji

Ivanka Arzenšek - Ploj , Lizika Arzenšek – Artnak, Doroteja Arzenšek

Ključne besede

kuharski tečaji,

Datum objave

03.10.2016 12:28

Zadnja sprememba

24.11.2016 17:25

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam