Umetnostna kotalkarja Metka Agrež in Fedja Ladič, po letu1961

Metka Agrež (por. Grafenauer), hči Celjana Edvina Agreža, je bila v umetnostnem kotalkanju posamezno jugoslovanska juniorska prvakinja leta 1962 in njen partner Fedja Ladič pa leto poprej, 1961, ter nato v seniorski kategoriji kar v treh zaporednih letih 1962 -1964. Fedja Ladič in Špelca Možina sta bila juniorska prvaka v obravnavani disciplini leta 1961. Metka in Fedja sta tekmovala tudi v umetnostnem drsanju in kot juniorski par v navedeni disciplini osvojila leta 1963 državni naslov. Zanj so bili zaslužni tudi vaditelji: Stanko Bloudek, »oče« ...

Metka in Fedja sta tekmovala tudi v umetnostnem drsanju in kot juniorski par v navedeni disciplini osvojila leta 1963 državni naslov. Zanj so bili zaslužni tudi vaditelji: Stanko Bloudek, »oče« planiške skakalnice, Stane Rozman in Jože Resman. Posamično je Fedja v umetnostnem drsanju v kategoriji juniorjev osvojil prvo mesto leta 1961, Metka pa 1964.

Metka Agrež je kot 15-letno dekle zaključilo športno kariero z nastopom na drsalni reviji ob odprtju dvorane Tivoli leta 1965.

Vir: Rezultati tekmovanj 1954-1971: hokej na ledu, umetnostno drsanje, umetnostno kotalkanje in pričevanje Metka Agrež (por. Grafenauer) ter osebni arhiv Rudija Škedlja.

Prispeval: Rudi Škedelj

Osrednja knjižnica Celje